Uunipuuron perusohje

Uunipuuron laittaminen on helppoa ja yksinkertaista, tässä perusohje:

1 litra maitoa
3 desiä ryynejä
Suolaa

Kaada uunivuokaan maito, lisää ryynit ja suola, sekoita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

20130413-101354.jpg

Minä teen puuroni yleensä luomuna ja olen kokeillut rikottuja ohrasuurimoita, kokonaisia tattarisuurimoita, kuorittuja hirssinjyviä (kuvassa), kaurasuurimoita ja tietenkin puuroriisiä ja kaikista tuli hyvät puurot. Kokeilin kerran myös mannasuurimoita, mutta niistä tuli kokkareista litkua, joka maistuikin vähän kummalliselle.

Uunissa puuron päälle muodostuu paha palanut kuori, joka onneksi lähtee helposti pois, sitä ei pidä kenenkään syömän. Maito myös kiehuu voimakkaasti uunissa, joten kannattaa käyttää vuokaa, jossa on ainakin 5 cm kiehumavaraa niin säästyy uunin pesulta!

Mainokset

Tietoja soilisarelli

Tilkkutöitä, villiä virkkausta, kollaasivihkoa ja muita käsitöitä.
Kategoria(t): Helpot kasvisruokareseptit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s